ХАНЪТ И ИМПЕРИЯТА

ХАНЪТ И ИМПЕРИЯТА – България, 2020, 140 мин., по ТРИЛОГИЯТА ХАН АСПАРУХ – 1981г.

Режисьор: Людмил Стайков
Сценарист: Людмил Стайков
В ролите: Стойко Пеев, Васил Михайлов, Йосиф Сърчаджиев, Аня Пенчева, Ваня Цветкова, Богомил Симеонов, Петър Слабаков, Джоко Росич
Продуцент: Доли медия студио

Филмът „Ханът и империята“ на режисьора акад. Людмил Стайков е създаден от дигитално реставрирано изображение на оригиналния филм, така както е бил заснет, като е използвана най-новата съвременна технология.
Този проект се случва 38 години след създаването на трилогията. „Фанагория”, „Преселението” и „Земя завинаги”, са едни от най-гледаните ленти в българското кино въобще, с общо над 10 милиона зрители.
Сега, на базата на класическата творба, в която навремето са взели участие над 100 000 души, е създадена нова творба .“Ханът и империята“ е създаден  с нова драматургична  структура , нова музика и  звукови ефекти представени в сараунд среда. Изображението е дигитализирано в 4К  и отговаря на най-взискателните световни критерии за филмово разпространение.  Работата по новата версия е отнела около година и половина, по думите на режисьора акад. Стайков.

За пръв път в България се пристъпва към такава реставрация на изображението на оригиналния филм, който ще бъде предаден на Българска национална филмотека.

ДАТА

05 сеп. 2021
Expired!

ЧАС

20:00

Цена

8.00BGN

Купи Билет

ТУК

Местоположение

Зала 2 - ФКЦ
ТУК